Is uw laptop traag? Loopt uw laptop vaak vast? Of crasht uw laptop vaak? Dan kan het zijn dat uw harde schijf stuk is. Bij Winkelreus Computers bent u dan aan het juiste adres voor het vervangen van uw harde schijf. Kom langs en binnen 60 minuten wordt uw laptop gerepareerd. Geen tijd om langs te komen? Maak dan gebruik van onze 24-uursservice. Dat is onze smart service with a smile!

Is jou harde schijf van jouw laptop aan vervanging toe?

Is jouw harde schijf kapot? Of wil je een harde schijf met meer opslag. Dan helpen wij je graag verder. Wil je deze klus uit handen geven en tóch niet veel betalen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Hoe weet je of jouw harde schijf kapot is?

De volgende symptomen geven aan dat jouw hard disk kapot is, of het zeer binnenkort begeeft. Werkt hij nog wel? Maak dan snel een back-up om jouw gegevens veilig te stellen!

  • Klikkende of schurende geluiden
  • De laptop blijft vastlopen terwijl de software in orde is
  • Een verlaagde snelheid van de laptop
  • De laptop houdt er spontaan mee op

Prijzen

De prijs van het vervangen van de harde schijf van je laptop verschilt per laptop en natuurlijk het type en capaciteit van de harde schijf. Meld jouw laptop aan voor reparatie, dan ontvang je vrijblijvend een prijsopgaaf.

Veelgestelde vragen

Zelf je laptop harde schijf vervangen of het door ons laten doen?

Met goed gereedschap en de juiste kennis kun je zelf de harde schijf van jouw laptop verwisselen. Durf je de reparatie tóch niet aan? Geen probleem! Je kunt jouw laptop bij ons ter reparatie aanmelden zodat wij het voor je kunnen doen.

Wat voor onderdelen gebruiken jullie?

Wij werken alleen met onderdelen van de beste kwaliteit. Zo kiezen wij alleen maar voor harde schijven en SSD’s van degelijke merken. In combinatie met het vakmanschap van onze reparateurs zorgt dit ervoor dat je laptop weer zo goed als nieuw werkt.

Kunnen jullie de bestanden van de harde schijf nog redden?

Nee, dat kunnen wij helaas niet. Soms is dit echter wel mogelijk! Hiervoor zijn tools te downloaden, of vraag een lokale computerspecialist om hulp.

Installeren jullie ook besturingssystemen?

Wij voeren alleen maar reparaties uit aan hardware. Dit zijn alle fysieke onderdelen van een apparaat. Software, waaronder bijvoorbeeld het besturingssysteem valt, installeren wij niet. Dit mag je zelf doen wanneer je de laptop weer van ons terugkrijgt. Een lokale computerspecialist kan je hierbij helpen als het niet lukt.

Wat kan ik doen met mijn oude harde schijf?

Is jouw originele harde schijf niet kapot, maar wil je toch liever een andere? Dan kun je jouw huidige harde schijf hergebruiken. Voor € 29,99 maken wij van jouw interne harde schijf een externe harde schijf die je via de USB-poort op jouw laptop kunt aansluiten.

Kan de CD- of DVD-speler vervangen worden door een harde schijf?

We kunnen de optische drive uit jouw laptop halen en een tweede harde schijf of SSD plaatsen. De optische drive is de CD- of DVD-speler van jouw laptop. Zo komt er ruimte vrij voor een extra harddisk. Let wel op: hiervoor zijn nog wat onderdelen, zoals een HDD caddy, nodig waardoor de kosten iets hoger uitvallen.

Wat is het verschil tussen een harde schijf en een SSD?

Een Solid State Drive is een kleine, lichte en compacte versie van de traditionele harde schijf die eruit ziet als een grote geheugenkaart. Doordat er geen draaiende onderdelen in een SSD-schijf zitten, is deze minder kwetsbaar, veel sneller, maakt hij geen geluid en gebruikt hij minder stroom.

Krijg ik garantie op de reparatie?

Je krijg van ons 6 maanden garantie op de reparatie plús de garantie die geldt op de onderdelen. Zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan.

Zijn jullie erkend reparateur?

Wij zijn trots dat we gecertificeerd zijn door onder andere ICTWaarborg, Uneto VNI en Duurzaam Herstel. Ook verzorgen wij reparaties voor verschillende grote verzekeringsmaatschappijen. Bovendien krijg je bij ons gewoon een échte factuur.

Vochtschade?

Is jouw laptop in het water gevallen? Of viel er een glas drinken om? Handel dan altijd snel! Hoe sneller je notebook bij een deskundige reparateur is, hoe meer overlevingskans het toestel heeft.

Wat kost het verzenden van mijn laptop?

Wij raden aan om jouw laptop via onze partner PostNL naar ons te versturen. Is de waarde van jouw toestel onder € 500,-? Verstuur de laptop dan in een aangetekend pakket. Dit kost € 8,60. Wanneer de waarde hoger ligt, raden wij de PostNL Verzekerservice aan. Voor € 14,45 ben je verzekerd tot € 5.500,-. Het terugsturen van jouw laptop is uiteraard op onze kosten.