Moederbord van je laptop kapot?

Het moederbord, mainboard, systeembord, of afgekort: mobo, is één van de belangrijkste onderdelen van een laptop. Dit is de plek waar alle onderdelen met elkaar verbonden zijn, zodat alle losse stukjes met elkaar kunnen communiceren. Het is een grote printplaat met elektronica die je kunt vergelijken met het centrale zenuwstelsel in ons lichaam.
Hoe zie je dat er wat stuk is aan jouw moederbord?

Een defect aan het moederbord kan zich uiten op veel verschillende manieren:

De laptop geeft geen beeld
Er zijn strepen te zien in het bee
De kleuren worden in negatief weergegeven
Een dubbel beeld
De laptop valt uit of gaat helemaal niet aan
De koelers draaien op 100%
De laptop geeft geen of slecht geluid

Wat kunnen onze specialisten repareren aan jouw moederbord?

De processor en videochip ‘HotFix-en’

De processor noemen we ook wel de CPU, en de videochip de GPU. Deze centrale verwerkingseenheid bewerkt, controleert en stuurt computerprogramma’s aan. Dit onderdeeltje kun je vergelijken met ons hart.

Het BIOS ‘flashen’, repareren of vervangen

Het Basic Input Output System zorgt ervoor dat het system van de laptop kan opstarten en zichzelf blijft testen. In het BIOS kun je ook geïntegreerde functies van jouw computer wijzigen of uitzetten zoals de snelheid van de processor, instellingen voor een harde schijf of optische drive of geluidsinstellingen.

Videokaart, geluidskaart en of netwerkkaart repareren

De videokaart zorgt ervoor dat jouw laptop gegevens door kan sturen naar het scherm. We noemen de videokaart ook wel de beeldschermadapter, grafische kaart, grafische adapter of videoadapter. Een videokaart kan een chip zijn op het moederbord, of een losse kaart. Een geluidskaart is een interne kaart waarmee jouw computer beter geluid kan produceren en opnemen. En jouw laptop heeft een de netwerkkaart nodig om deel uit te kunnen maken van een computernetwerk zoals het internet.

Vloeistofschade schoonmaken

Een drankje wat wordt omgestoten is de ergste vijand van jouw laptop. Het vocht druppelt namelijk door de toetsen rechtstreeks naar het moederbord: het meest kostbare gedeelte. De kortsluiting die dan ontstaat kunnen wij verhelpen.

Kapotte componenten vervangen

Soms gaat er een klein stukje van het moederbord kapot zoals een Mosfet, transistor of condensator bijvoorbeeld. Onze deskundigen vervangen dit onderdeeltje zodat jouw moederbord weer werkt als vanouds.

Het ingangscircuit herstellen

Via het ingangscircuit, met als zichtbaar gedeelte het DC-jack waar de plug van jouw laptopadapter ingaat, wordt jouw laptop gevoed met stroom. Wanneer er ergens in de weg die de stroom aflegt sluiting ontstaat, laadt jouw laptop niet meer op. Onze experts kunnen dit voor je verhelpen.

De USB-, Firewire-, audio-, HDMI-, of modem-poort vervangen

Ook als een ingang van jouw laptop niet meer werkt, schieten onze reparateurs te hulp.

Prijzen moederbord reparatie

Een moederbord reparatie kost altijd minimaal € 199,-. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Onze prijzen zijn inclusief de onderdelen die nodig zijn, reparatiekosten en verzendkosten. Kunnen wij je laptop niet meer redden? Dan betaal je natuurlijk niets!